Pozvánka na Radoľský jarmok

10:00 - 17:00
Adresa Kaštieľ Radoľa, 023 36 Radoľa Email kastiel@kysuckemuzeum.sk Telefón +421 41 4212 505 Web www.kysuckemuzeum.sk

Kysucké múzeum, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK, v spolupráci s obcou Radoľa pozýva všetkých na Radoľský jarmok, ktorý sa bude konať dňa 5. júla v areáli Kaštieľa Radoľa.

Podujatie bude mať špeciálnu príchuť – spojené bude so 40. výročím obnovy a sprístupnenia kaštieľa širokej verejnosti. Pri tejto príležitosti čaká na návštevníkov bohatý program.

Počas celého dňa (10.00 – 17-00 hod.) sa na nádvorí bude konať jarmok ľudových remesiel, pripravené je maľovanie na tvár, maľovanie portrétov, či tvorivé dielne pre deti i rodičov. V spolupráci so Spolkom sv. Šebastiána bude možné vyskúšať si lukostreľbu, dobývacie stroje onager a trebuchet, či zoznámiť sa s palnými zbraňami. Návštevníci sa na malej výstavke dozvedia niečo o dejinách kaštieľa a jeho pamiatkovej obnove.

O 13.00 hod. si vystúpenie pre najmenších pripravilo Divadlo na hojdačke s bábkovým predstavením o kvapke Medarde. Od 14.30 hod. sa o dobrú náladu postará koncert skupiny JAMM * BAND a o 16.00 hod. sa návštevníci môžu tešiť na predstavenie Ženský zákon v podaní Divadelného súboru dospelých Kysucké Nové Mesto.

V kaštieli sú sprístupnené stále expozície i výstavy Na ľudovú nôtu, Pohľad cez sklo a Lego-stavebnica na kolesách.

Na kultúrny program na nádvorí je vstup voľný, do kaštieľa podľa aktuálneho cenníka. Zabezpečené je i občerstvenie.

Všetkých srdečne pozývame!

Zdroj: www.kysuckemuzeum.sk