Veganuár je celosvetová iniciatíva, ktorá vám pomôže spoznať, ochutnať a možno aj obľúbiť si vegánske alternatívy jedál. Dozviete sa, aké benefity môžete čakať pre vaše zdravie, ale aj to, že vegánske jedlá nemusia byť úplný strašiak ani pre zarytých mäsožravcov.
VEGANUAR AJ PRE MäSOŽRAVCOV
Tak ako – nastal už u vás čas na predsavzatia zdravšie žiť? Ak uvažujete o tom, ako pozmeniť jedálniček, začleniť doňho viac živej a rastlinnej stravy, môže byť celosvetová iniciatíva a naša Veganuar, diskusia a ochutnávka pre vás to pravé. Pozývame vás 18. januára o 14.00 do ekocentra, kde si povieme, čo je to raw jedlo, ako si vďaka strave môžeme zlepšiť zdravie, postavu, pleť, vlasy, či celkovú vitalitu. Pozrieme sa aj na to, ako ne/variť chutne , kreatívne, s radosťou, ale aj na čo si dať pozor. O svojich skúsenostiach nám povie Jarmila Miháliková, ktorá má za sebou 2 roky čisto raw stravy a 5 rokov vegánstva. Budeme ochutnávať, pozdieľame recepty a dáme si konkrétne tipy na jedálniček. Ochutnáte napríklad nemlieko – nápoj z maku, kašu z ľanových semienok s ovocím a škoricou, raw špagety so zeleninou a konopnými semienkami, ovocnú šťavu, bylinkovú vodu alebo dezert raw s orieškami. Na záver si povieme o literatúre či v súčasnosti fungujúcich vegánskych reštauráciách aj divokých bylinkách.
Ak sa k nám chystáte, dajte nám vedieť na ekocentrum@stupava.sk. Vstup je voľný.
Tak ako – nastal už u vás čas na predsavzatia zdravšie žiť? Ak uvažujete o tom, ako pozmeniť jedálniček, začleniť doňho viac živej a rastlinnej stravy, môže byť celosvetová iniciatíva a naša Veganuar, diskusia a ochutnávka pre vás to pravé. Pozývame vás 18. januára o 14.00 do ekocentra, kde si povieme, čo je to raw jedlo, ako si vďaka strave môžeme zlepšiť zdravie, postavu, pleť, vlasy, či celkovú vitalitu. Pozrieme sa aj na to, ako ne/variť chutne , kreatívne, s radosťou, ale aj na čo si dať pozor. O svojich skúsenostiach nám povie Jarmila Miháliková, ktorá má za sebou 2 roky čisto raw stravy a 5 rokov vegánstva. Budeme ochutnávať, pozdieľame recepty a dáme si konkrétne tipy na jedálniček. Ochutnáte napríklad nemlieko – nápoj z maku, kašu z ľanových semienok s ovocím a škoricou, raw špagety so zeleninou a konopnými semienkami, ovocnú šťavu, bylinkovú vodu alebo dezert raw s orieškami. Na záver si povieme o literatúre či v súčasnosti fungujúcich vegánskych reštauráciách aj divokých bylinkách.
Ak sa k nám chystáte, dajte nám vedieť na ekocentrum@stupava.sk. Vstup je voľný.
Vedeli ste napríklad, že výroba jedného kg hovädzieho mäsa vyprodukuje 27 kg oxidu uhličitého, čo predstavuje uhlíkovú stopu ako 63 km prejdených autom? Možno sa aj vám podarí nájsť počas diskusie spôsob, ako do jedálnička zapracovať viac rastlinnej a chutnej stravy, ktorá bude šetriť planétu aj váš organizmus.
Vstup je voľný.
Zdroj: www.facebook.com