☼ SÚŤAŽ O SUPER CENY ☼ Film, ktorý vaše deti zabaví aj poučí

Thumbnail

Súťaž bola ukončená

Zažite s rodinou letné táborové dobrodružstvo v kine! Zoberie vás naň 11-ročný Martin, hlavný hrdina nového česko-slovenského filmu Martin a tajomstvo lesa. Ten v sebe originálnym spôsobom spája rozprávkové a fantasy prvky s ekologickým posolstvom.

Zapojte sa do skvelej súťaže o parádne ceny, ktoré venoval BONTONFILM v spolupráci s Kamsdetmi.sk 

Martin je typickým dieťaťom dnešnej doby – chlapcom, pre ktorého je dôležitý imidž a ktorý berie moderné technológie ako nevyhnutnosť, zatiaľ čo k prírode nemá vybudovaný vzťah. Prázdniny trávi najmä sledovaním obrazovky svojho smartfónu, čo sa nepáči jeho rodičom, ktorí sa rozhodnú prihlásiť ho do letného tábora uprostred divočiny. Mobily sú tu zakázané, spí sa v indiánskych stanoch típí, umýva sa v potoku a jedlo sa varí na ohni, ktorý deti musia založiť bez pomoci zápaliek či zapaľovača. Lenže táborový život Martina vôbec nenadchýna, do kolektívu nezapadol, a tak sa v noci rozhodne utiecť. Les ho však nepustí. Čarovné lesné bytosti trpia nedostatkom vody, ktorá sa ukryla pred „ťažiarmi“. Martinovi sa ukážu, lebo má tri predmety potrebné na ich záchranu. On však bytosti len zištne využije, aby mu pomohli vyhrať v táborovej hre. Keďže Martin svoju časť dohody nesplnil, čarovné tvory mu začnú škodiť, až sa napokon jeho podvodné konanie odhalí pred všetkými v tábore. Martin si uvedomí svoju chybu a postupne si začína nachádzať cestu ku kolektívu aj k lesu, ktorý sa s pomocou dievčatka prezývaného Líška pokúsi zachrániť pred bezohľadnými dospelými.

444

Martin je postava, s ktorou sa dokážu stotožniť takmer všetky dnešné deti a ekologická myšlienka filmu si tak k nim ľahšie nájdu cestu. Hlavnú úlohu si zahral skúsený detský herec Sebastian Pöthe, ktorý sa objavil už v niekoľkých celovečerných snímkach (Operácia Anthropoid, Balada o pilotovi, Hodinárov učeň). Skúsenosti s filmom má aj jeho herecká partnerka Josefína Krycnerová, alias Líška, ktorá účinkovala v snímke Záhradníctvo: Rodinný priateľ, v televíznom filme Mária Terézia či v očakávanom Zátopkovi. V dospelých úlohách sa predstavia napríklad Vasil Fridrich a Aleš Petráš ako táboroví vedúci a Kristýna Boková či Ester Geislerová ako matky malých táborníkov.

Film Martin a tajomstvo lesa je unikátny najmä prepojením animácie a CGI efektov s hranými pasážami. Dej filmu tak spestrujú viacerí trávoví mužíčkovia, lietajúca čarodejnica ostružinová, rodiny bojových šišiek, niekoľko originálnych konárovcov či machovcov aj celé oživené stromy, ktoré pripomínajú Tolkienových entov. Ich konečný vzhľad vo filme navrhla výtvarníčka Dagmar Urbánková, pričom podoba lesných bytostí vychádzala zo skutočných tvarov v prírode.

„Okrem lesných postavičiek pre nás bola dôležitá atmosféra letného tábora, to, aby bola realistická. Taká, akú si ju dospelí pamätajú a aká býva v táboroch aj teraz,“ hovorí režisér Petr Oukropec. Počas natáčania preto skupina detských hercov paralelne absolvovala skutočný tábor, vďaka čomu boli ich vzťahy pre kamerou autentickejšie: „Detskí herci prestali vnímať rozdiely medzi natáčaním a hrou, medzi skutočnými vedúcimi a tými hereckými, takže sme potom vlastne natáčali jeden skutočný táborový oddiel, dodáva režisér.

Tvorcovia by podľa svojich vlastných slov chceli vytvoriť podobný film ako kultové Chobotnice z druhého poschodia, Lucia, postrach ulice či Páni kluci a prispieť do domácej filmotéky ďalším nadčasovým titulom pre deti a mládež. Vy sa už čoskoro budete môcť na vlastné oči presvedčiť, či sa im to podarilo. Rodinný film pre malých aj veľkých Martin a tajomstvo lesa príde do slovenských kín 26. augusta 2021.

KEDY A O ČO HRÁME?
Súťaž potrvá od 26.8. 2021 do 3.9.2021. Všetkých výhercov budeme kontaktovať emailom.

SÚŤAŽ UKONČENÁ

  • PRVÁ CENA:   1 x víkendový pobyt pre 2 osoby s polpenziou v Hoteli Rysy Vysoké Tatry
  • DRUHÁ CENA: 1 x 100 %-tný morský kolagén od @IncaCollagen Slovensko
  • TRETIA CENA:  1 x kozmetický balíček značky Dermacol
  • ŠTVRTÁ CENA: 1 x 2 vstupenky do kina

NA VESELÉ 2 SÚŤAŽNÉ OTÁZKY ODPOVEDZ NIŽŠIE…